fbpx
Menu
Mindset

Waar zit jouw energie lek?

mama is altijd moe en te weinig energie, denk eens aan dit energielek, wandel coach voor moeders lelystad almere

Ik wil je even meenemen naar iets waar ik veel moeders over hoor. Waar veel moeders last van hebben. Een veel te groot energielek. Je doet enorm je best, je geeft en geeft en tegelijkertijd heb je het gevoel dat je alleen maar leeg loopt. Je reageert vaker dan je zou willen geïrriteerd en prikkelbaar naar je partner en kinderen en eigenlijk, als je heel eerlijk bent… ben je eigenlijk niet de moeder die je graag wil zijn.

Herken je dit? Je hebt het altijd druk. Je agenda openslaan geeft je een overwhelmd gevoel. Best leuke afspraken de meeste, maar je, daarna begint gewoon weer de werkweek. Je houdt geen tijd meer over voor jezelf. Je weet dat er iets zou moeten veranderen, je snakt naar tijd voor jezelf, maar hoe dan?

De afgelopen “C” periode maakte het er niet makkelijker op. Zeer waarschijnlijk kostte het je nog meer energie om alles voor elkaar te boksen en bleef er nog minder tijd voor jezelf over.

Energielek, waar loopt jouw batterij leeg?

Goed slapen en voeding tot je nemen die voedt in plaats van vult is natuurlijk de basis, dat weten we allemaal. Of nah ja, natuurlijk? Dit alleen al is soms al lastig zat. Maar weetje, ga je aan de slag met je andere energielek, dan zal dat je slaap alvast ten goede komen.

Zelfs als je voldoende slaapt en gezond eet, kun je nog het gevoel hebben dat je leeg loopt. Ik noem nog wat opties waar ongemerkt bergen energie kan weglekken

1. Te weinig tijd voor jezelf

We hebben zo ontzettend veel ballen hoog te houden. Onze kinderen, onze relatie, het huishouden, ons werk, de sportclubjes, de speeldates, onze familie, vrienden… en dan vergeet ik vast nog wat. We zijn masters in geven geven geven. En het gebeurd nog eens dat we onze eigen batterijtje daarin niet serieus genoeg nemen. Terwijl, kiezen voor jezelf is een mega waardevol cadeau. niet alleen voor jou maar ook voor de mensen om je heen, je gezin.

Misschien heb je het gevoel dat je niet anders kan. Je gezin en alles wat daarbij komt kijken, slokt al je aandacht op.

Eigenlijk zijn we gewoon de managers van ons gezin. Weetje wat het is, als een manager omvalt, dan gaat zijn team met hem mee.

2. Teveel dingen om ons zorgen over te maken

Als het bij jou gaat zoals het bij mij gaat, dan loopt je agenda als vanzelf helemaal vol. Hoef je werkelijk helemaal niks voor te doen. Ik denk altijd dat ik alles in mijn hoofd kan bewaren. Ik weet precies wanneer welk van de 4 kinderen wanneer sport of gym heeft, wie wanneer een speelafspraak heeft.

Daarnaast is er nog zat ruimte om te onthouden dat ik de fotoboeken moet maken, tandartsafspraken moet regelen. Kind a moet weer starten met zwemmen en kind b moet de sport van worden opgezegd voor het nieuwe seizoen van de rekening wordt geschreven. Gaat prima zo. 

Nou nee! Alles wat je in je hoofd houdt, neemt ruimte in beslag die je niet kunt gebruiken voor iets anders. Met je volle aandacht een spelletje spelen met je kind bijvoorbeeld. 

Tja, volle aandacht is niet iets wat echt gemakkelijk lijkt te zijn of wel?

Mindmappen is je hoofd leeg schrijven op een centrale plek. Eentje die je kan terug vinden zodat je het niet allemaal hoeft te onthouden. Scheelt energie en je hebt volle focus voor de dingen die je aan het doen bent.

3. Te weinig leuke dingen doen

Een andere valkuil is dat we ons laten opslokken door de dagelijkse dingen. We zijn zo druk met zorgen en regelen. We vullen onze dagen voor het grootste gedeelte met dingen die “moeten.”

En al die “moetjes” samen, zorgen ervoor dat er te weinig tijd voor leuke dingen overblijft. 

Vraag je af en toe eens af, al die moetjes, moeten die echt? 

wandel coach lelystad almere voor vrouwen

Ik geloof dat als mama lekker in haar vel zit, het hele gezin daar profijt van heeft. Als jij ervoor zorgt dat je tijd maakt om weer op te laden, als je in jezelf investeert en zorgt dat je lekker in je vel zit, heb je volop energie en straal je dat uit. Als jij volop energie hebt ben je vast en zeker een leukere vrolijkere geduldigere moeder. 

Lukt dat je niet op dit moment en wil je het zo graag anders omdat je het gevoel hebt dat je het op deze manier niet volhoudt, plan een gratis inzichtsessie, dan kijk ik met je mee of schrijf je in voor de leukerleven mails. Dan ontvangen je inspiratie, motivatie en herkenning in je inox >>> ja die wil ik wel ontvangen

2 Comments

 • Saskia
  11 september 2021 at 09:20

  Ik had dit artikel echt even nodig. Dank! Ik herken er zeker heel wat van de laatste tijd. Tijd om het roer om te gooien 🙂

  Reply
  • Maya
   11 september 2021 at 11:14

   Hey Saskia, dank je wel! Tijd om het roer om te gooien inderdaad, succes!

   Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.