fbpx
Menu

Hoe het was…

Elke ochtend wanneer mijn man de deur achter zich dicht trok kwamen de tranen. Weer een dag. Kon ik maar weg, mijn boeltje pakken, vluchten naar een plek ver weg in mijn eentje, stilte vooral. Om me ook meteen weer schuldig te voelen. Want natuurlijk, ik zou ze meenemen.

Buiten de deur hield ik mezelf sterk, was ik een geduldige moeder, een hardwerkende verpleegkundige, een sportieve teamgenoot… maar thuis raakte ik snel geïrriteerd en was elk uitje, elk moetje er eentje teveel. Ik voelde me gevangen in mijn leven als moeder. Ik voelde tegelijkertijd de tijd vliegen en voorbij kruipen. Ze worden zo snel groot, maar de dagen duurden te lang. Ik zat er doorheen. Was op. Had rare lichamelijke klachten, deed vrolijk maar voelde me somber, leeg, vreselijk onzeker en baalde elke avond dat ik weer niet echt aandacht voor ze had gehad.

Tot… mijn oudste en toen inmiddels bijna 8, vertelde over school. Ze was geliefd maar paste zich aan iedereen aan, dacht altijd vooral aan anderen, zei als eerste ‘sorry’ terwijl ze helemaal niks had gedaan…  En ineens dreunde er een besef binnen… Maai, dat wat je je kinderen zo ontzettend graag wil meegeven in het leven, dat gaat hem niet worden op deze manier… Ik kwam tot de conclusie dat ik in alles zelf 180 graden het tegenovergestelde deed. Vind jezelf niet belangrijk, breek jezelf af, zorg altijd eerst voor anderen, zet je dromen aan de kant. En dat dat was wat ik ze werkelijk voorleefde. En dat deed pijn.

De knop ging om!

Er kwam nog een dochter bij, ik ben nu mama van 4 met een eigen praktijk. Mijn prioriteit ligt bij hoe mijn gezin zich voelt en ik ben (in tegenstelling tot wat het was) onderdeel van dit gezin!

Ik heb meer energie dan ik ooit heb gehad, voel me sterk en zeker en geniet van mijn gezin maar ook van mijn vrienden en mijn werk. Het voelt alsof de wereld steeds verder voor me opengaat. Mijn dromen zijn nu meer, ‘wauw, alsof ik nu pas zie wat er allemaal mogelijk is en natuurlijk ga ik ervoor’ ipv ‘ja lijkt me wel leuk ooit en waarschijnlijk ga ik er toch nooit wat mee doen.’

Wat je van mij moet weten…

Ik ben een open boek, deel makkelijk maar ben niet zo gek op smaltalk. Ik krijg regelmatig ook te horen, “en hoe zijn we hier dan zo snel beland.” Ik heb soms de neiging te schoppen tegen het normaal, een sterke behoefte mijn eigen pad te vinden en los te breken van wat hoort of wat anderen daarvan zouden vinden… Ik ben dan ook niet tevreden met het leven voelt oke… tis mwah maar wel comfortabel… nee joh, zo zonde en ik wil het liefst dat iedereen dat ziet. Ik geloof niet in kan niet en heb een lichte allergie voor excuses. Dat maakt me soms wat pijnlijk confronterend.

Mijn man vindt dit nog wel eens (heel) lastig maar is het inmiddels na 15 jaar ook wel gewend…

✔️ Ik heb veranderdrang. Kan heel slecht tegen sleur. Zoek continue naar uitdagingen. Wanneer het (het leven) comfortabel wordt, moet het anders (nieuw huis, kind erbij, ondernemen, nieuwe opleiding….ik noem maar wat he) En tegelijkertijd wil ik rust. 

✔️ Maar niet in mijn vriendschappen. Trouw als een hond.

✔️ Ik kijk naar knopen en haal ze uit elkaar of maak ze na. Als kind al. Hoe complexer hoe beter. Ik stop niet voor het me is gelukt.

✔️ Ik ben gek op Armin van Buren en luister tegelijkertijd ook naar Fia (zoek maar eens op ).

✔️ Ik word bloedje sacherijnig als ik niet intensief kan sporten, 3 keer per week crossfit en hardlopen, maar heb wel een elektrische fiets.

✔️ Ik heb een, iets te grote volgens mijn huisgenoten, ‘koop-boeken’ en ‘koop-planten’ verslaving. Zet er soms stiekem een plantje bij in de hoop dat het niemand opvalt en lees echt eindeloos veel. Niet zo snel maar wel minstens 3 boeken tegelijk. Heb een hele nog te lezen stapel waarvan ik weet dat de helft nooit aan de beurt komt.

✔️ Ik ben bangig in de auto. Tis niet echt leuk om mij naast je te hebben…

✔️ Ik heb een talendeuk, wissel regelmatig d’s en t’s en kan me er ook nog eens niet druk om maken. Taalnazi’s hebben een slechte aan mij.

Vind je het leuk wat met me te delen, heb je een vraag of wil je graag in contact komen, dat kan >>> stuur me dan hier een berichtje Ik lees alles en reageer altijd. Vind ik alleen maar heel erg leuk!

♡ Mama van 4

♡ Mindset & Leefstijl coach voor vrouwen

♡ NLP practitioner

♡ Familieopstellingen

♡ Spiegelwerk

♡ Kinderverpleegkundige
(intensive care)

♡ verpleegkundige psychiatrie