fbpx
Menu
Duurzaam leven / Happy kids

Leuke groene dingen doen met kinderen

Leuke groene dingen doen Naomi Walmsley en Dan Westall Arjan van Erkel

Misschien wil je je kinderen wat meer los krijgen van de schermen. Of zoek je een manier om ze meer mee naar buiten nemen maar weet je niet goed hoe je ze kan motiveren? Ben je op zoek naar leuke activiteiten om samen buiten te ondernemen en op een speelse manier je kinderen over de natuur te leren? Leuke groene dingen doen daagt kinderen uit buiten op avontuur te gaan en wij zijn fan!

Liefde voor de natuur bijbrengen

Onze favoriete bezigheid is de natuur in gaan met de kinderen, het is onze manier van opladen. Met een soort van bioloog als papa kon het ook niet anders dat wij ‘zo’n soort’ gezin zouden worden. Echte buiten kinderen maken was toch wel ons doel, lekker aanklooien met stenen, takken of wat ze buiten ook maar vinden. Bovendien is dit een hele belangrijke manier van opladen voor je brein, dus kun je ze dat maar vast zo vroeg mogelijk bijbrengen.

Buiten spelen en hutten bouwen. Leuke groene dingen doen in het bos met kinderen

Ik geloof dat als je van jongs af aan wordt opgevoed met liefde voor de natuur, dat respect voor je omgeving en alles wat leeft vanzelf gaat.

Lees ook: Hoe maak je kinderen enthousiast goed voor de natuur te zorgen

Niet alle kinderen zijn altijd happy en gelukkig met die voornemens van papa en mama om weer een dag in het bos door te brengen. Hier ook niet altijd. Het gaat vaak goed maar het gaat vaak ook wel met struggles. We blijven oplossingen en creatieve ideetjes verzinnen om het wandelen met kinderen en de natuur ingaan zo leuk en avontuurlijk mogelijk te maken, we hebben inmiddels onze eigen trucjes gevonden maar hoe tof is het als je daar af en toe ook nog bij geholpen wordt?

Kinderen met zakmes laten spelen

Leuke groene dingen doen

Leuke groene dingen doen, uitgegeven door Jan van Arkel, plofte door de brievenbus. Zulke cadeautjes blijven niet lang in mijn handen, ik had amper zelf de mogelijkheid hem rustig te bekijken. De kinderen zochten direct al uit welke activiteiten dit voorjaar voor ons op de planning staan. I love it, er staan zo veel toffe ideetjes in. Heel leuk voor kinderen in een natuurlijke omgeving, in de stad, met of zonder tuin. Waar je ook woont, alle kinderen kunnen hier wat leuks uit halen.

Diezelfde middag nog zaten ze buiten in het zonnetje met hun zakmessen stokken kaal te slijpen om te verven die als linialen zouden dienen voor in de nieuwe ‘geheime’ boshut. Een mega hut van takken verstopt in het bos, ze zijn er al heel wat dagen aan kwijt en er gaan vast en zeker nog heel wat dagen volgen.

Het leuke is, alleen al stokken zoeken en verf op tafel zetten zorgde weer voor nieuwe inspiratie. De kinderen hun creatieve geesten gingen vanzelf aan het werk. Dat is sowieso het leuke aan knutselen buiten met natuurlijke materialen als je ze de ruimte geeft om lekker hun gang te gaan. Er is zoveel mogelijk, van het ene idee kom je vanzelf op het andere.

Activiteiten gids voor in de stad

Wat het echt leuke is aan Leuke groene dingen doen, is dat het niet alleen een ‘knutselen met de natuur’ boek is. Op de kaft staat, activiteiten gids voor in de stad en daar ben ik het helemaal mee eens. Het boek staat behalve vol leuke knutselideeën voor kleine en grote kinderen (lees = er staan ook toffe dingetjes in voor de tiener) ook vol met recepten en heel veel interessante natuur- en dierenweetjes. Alle drie mijn oudste kinderen in de leeftijden 6,9, 10 jaar, kunnen hun ding er in vinden en hun enthousiasme kwijt.

Een heel hoofdstuk is er aandacht voor natuur in de stad. Want als je goed kijkt is er zelfs in de stad een hoop natuur te vinden. Ben je al net zo enthousiast als wij?

hutten bouwen met kinderen in het park

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.