fbpx
Menu
Mindset

Kiezen voor je zelf – een waardevol cadeau

Kiezen voor jezelf is niet egoïstisch

Kiezen voor jezelf is het meest waardevolle cadeau wat je jezelf EN je omgeving kunt geven. Ja dat zijn we niet gewend en het klinkt raar. Zo zijn we niet opgegroeid. Eerst voor jezelf kiezen klinkt zo egoïstisch, maar dat is het niet. Lees verder.

Mijn man roept altijd gekscherend, happy wife, happy life. Alsof het leven om mama draait in het gezin. Ik moet toegeven dat ik hier in huis de grootste onrust stoker kan zijn. Als mama niet lekker in haar vel zit of moeilijk heeft geslapen, profiteert het hele gezin mee van haar niet zo zonnige humeur. Herkenbaar? Oh mijn kleine spiegeltjes…

Zelfs al doe ik mijn best mijn humeur te verstoppen, mijn kinderen lijken voelsprieten te hebben voor de gevoelens die op dat moment in mij huizen en rekken feilloos de grenzen wat ruimer op. Is mama moe, mooi. Die gaan we eens even testen vandaag.

Zit je vol energie, dan trek je meer van dat aan

Zo is het. Als je niet lekker in je vel zit, geeft dat zijn weerslag op je omgeving. Zit je wel lekker in je vel, dan ook. De wet van de aantrekking. Zit je niet lekker in je vel, ben je somber en negatief, dan trek je meer van dat aan. Ben je juist vol energie, straal je vrolijkheid en blijheid uit, dan is dat waar je meer van krijgt. Fijn voor jezelf, fijn voor je partner, fijn voor je gezin en aanstekelijk lekker voor je omgeving.

Het is dus in de eerste plaats juist heel belangrijk dat je voor jezelf zorgt. Jij mag voor jezelf kiezen omdat je dat waard bent. Jij mag energie en tijd en geld in jezelf stoppen.

Je mentale en fysieke gezondheid als prioriteit maken. Dat jij een blij ei bent en je goed voelt, dat je fit bent en lekker in je vel zit. Dat jij kan geven geven geven. En geven kan alleen als je ook wat te geven hebt. Want van een bloem gaat nooit bloeien als het water en de zon naar de buurbloem gaat en een lege batterij laat ook de lampjes niet meer branden. Je snapt vast mijn punt. Maar dat gaat, zeker als je het niet gewend bent, niet zomaar, daar zul je hard voor moeten werken.

Kies voor jezelf

Dus is het zaak goed voor jezelf te zorgen. Kies eerst voor jezelf. Wat niet inhoudt dat alle anderen er niet meer toe doen. Voor jezelf kiezen betekent niet dat je nu alleen maar aan jezelf moet denken Kiezen voor jezelf betekent dat je er voor zorgt dat je een onuitputtelijke bron van liefde wordt. Dat je zo lekker in je vel zit, dat anderen daarvan mee profiteren.

 • Kijk met liefde en compassie naar jezelf
 • Zorg dat je voldoende rust krijgt
 • Ken en bewaak je grenzen
 • Hou je energie hoog
 • Zoek inspiratie en daag jezelf uit
 • Zorg dat je fit bent
 • Werk aan volledige zelfacceptatie

Wil jij meer tijd en energie voor jezelf vrijmaken zodat je er vanuit een opgeladen gevoel weer kunt zijn voor je partner en kinderen, dan is de leukerleven6daagse wat voor jou. Blijft een cursus meestal ergens op de digitale bibliotheek staan, je kut ook een gratis inzichtsessie met mij boeken, dan help ik je kijken waar je tegen aanloopt, waar je naar toe wil en waarom dat nog niet lukt.

Maak van je eigen mentale en fysieke gezondheid een prioriteit. Zorg dat je lekker in je vel zit, ga stralen, trek meer positieve energie rondom je heen aan en je omgeving gaat daar keihard van mee profiteren.

Download de gratis gids met jouw Mama Me Time plan en ontdek:

✅ 3 essentieel stappen die er voor zorgen dat jij dagelijks een uur extra tijd vrij maakt voor jou om te doen waar jij van oplaadt zodat je er ontspannen en vanuit rust kunt zijn voor je kinderen

 ✅ Het geheim van jouw aller grootste energielek en nee dat is niet beter eten, meer bewegen, meer slapen (al zal dat natuurlijk helpend zijn)

✅ 90% van jullie is zich hier niet van bewust

No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.