fbpx
Menu
Mindset

Schuif je geluk niet voor je uit

Gelukkig zijn lijkt het hoogst haalbare doel in ons leven. Maar wat betekent dat eigenlijk? Wat houdt gelukkig zijn dan in? En wat houd jou tegen om nu gelukkig te zijn? Besluit nu gelukkig te worden in plaats van straks en streef er naar steeds meer geluk te ervaren. Klinkt goed toch? Dat kan. En dat kan jij zeker ook.

Wat betekent gelukkig zijn voor jou precies? Wanneer voel jij je tevreden? Wat heb je nodig om je zo te voelen?

Schuif geluk niet voor je uit

Misschien herken je dit. Er is iets in je leven wat eerst moet en als dat er is, dan wordt het beter. Misschien ben je op zoek naar een huis. Je wil graag groter wonen zodat alle kinderen een eigen kamer hebben (steekt hand op). Als het straks zo ver is, dan wordt het beter. Of je hebt je zinnen gezet op 10 kilo afvallen. Als je straks die 10 kilo kwijt bent, dan ga je lekker in je vel zitten. Het is zelfs zo dat we ineens kunnen bedenken dat we iets nodig hebben. Bijvoorbeeld een smoothy keukenmachine, en onszelf ervan overtuigen dat als je die hebt, dan ga je gezonder eten. Of die nieuwste sneakers. Of een nieuwe bikini.

Oftewel, je geluk hangt af van iets wat in de toekomst gaat gebeuren of wat je niet hebt. Misschien herken je dan ook wel, dat als je dat mooie doel waar je van droomde bereikt hebt, dit bijna direct vervangen wordt voor een nieuw mooi doel Je verlegt gewoon weer je grens. Even voel je de euforie maar al snel wordt je nieuwe huis gewoon. Wen je aan je huidige gewicht en ben je eigenlijk toch nog niet helemaal tevreden of zie je ergens om je heen dat het misschien toch nog wat beter kan. Want als je 10 kilo kan afvallen, waarom dan niet nog 5 extra en wat blijkt, je weegt nu misschien minder, woont misschien groter maar bent vanbinnen nog precies dezelfde persoon. Er blijven altijd nieuwe verleidingen op je pad komen. En als je daarop gaat zitten wachten, sta je jezelf dus eigenlijk nooit toe helemaal tevreden en gelukkig te zijn.

Richt je op wat er nu is

Gelukkig kan dat ook anders. Verleg je focus van dat wat je mist of denkt te missen in je leven, naar wat je NU al hebt. Train jezelf je vaker bewust in het NU en tevreden te zijn. Probeer jezelf terug te brengen wanneer je merkt dat je terug schiet naar gedachtes over het verleden en de toekomst. Het zijn gedachtes en met gedachtes hoef je niks.

Soms kan verlangen naar iets wat we niet hebben zo groot zijn dat we eigenlijk alleen maar het gemis ervan ervaren. En dat is toch eigenlijk hartstikke zonde. Hoe fijn zou het zijn als je je geluk zou ervaren van binnen uit omdat het op dit moment allemaal goed is in plaats van het te laten afhangen van externe factoren? Hoe meer tevredenheid en geluksgevoel je hebt vanbinnen zonder dat je daar iets van buiten voor nodig hebt, hoe meer je het gaat uitstralen en hoe meer je het ook gaat aantrekken.

  • Kijk eens om je heen. Richt je aandacht op wat er nu al is. Je leest dit nu misschien op de computer of op je telefoon. Best mooi dat je de mogelijkheden hebt tot computers en telefoons toch?
  • Denk eens even aan het leven wat je nu hebt, de spullen die je bezit. Denk eens aan de mensen die je dierbaar zijn. Fijn om die mensen om je heen te hebben.
  • Kijk eens rond waar je nu bent. Sta je in de rij bij de kassa? Observeer en probeer je oordeel los te laten. Oordeel niet over de medewerkers en de shoppende mensen maar neem alleen waar.
  • Zit je thuis met je gezin? Speel met je kinderen en probeer je volledige aandacht bij het spel en hun plezier te houden. Luister naar hun verhalen. Vertraag en laat je niet afleiden door bijvoorbeeld schermen of alle dingen die nog liggen te wachten op je.
  • Loop de natuur in en neem een kwartier de tijd om goed om je heen te kijken. Wat zie je allemaal, wat voel en hoor je, wat ervaar je?

Probeer zo vaak mogelijk je gedachten terug te halen naar het NU, waar je nu bent. Dat is trainen trainen trainen en ben je bewust van wat er allemaal in jouw leven is. Daar mag je dankbaar voor zijn. Dat mag je echt voelen. Hoe meer je dankbaarheid traint voor wat je hebt, hoe groter je gevoel van tevreden zijn en geluk wordt je het van binnenuit gaat ervaren. Je hebt steeds minder beloning van buiten af nodig. Het is goed zoals het nu is.

Gelukt en tevredenheid zit al in je. Laat het eruit. Laat je geluksgevoel niet afhangen van alles wat in de toekomst ligt maar haal het vanuit jezelf. Schuif het gelukkig worden niet voor je uit, laat het niet afhangen van externe factoren maar train je dankbaarheid. Voel je gelukkig, straal dat uit en trek steeds meer aan.

Download de gratis gids met jouw Mama Me Time plan en ontdek:

✅ 3 essentieel stappen die er voor zorgen dat jij dagelijks een uur extra tijd vrij maakt voor jou om te doen waar jij van oplaadt zodat je er ontspannen en vanuit rust kunt zijn voor je kinderen

 ✅ Het geheim van jouw aller grootste energielek en nee dat is niet beter eten, meer bewegen, meer slapen (al zal dat natuurlijk helpend zijn)

✅ 90% van jullie is zich hier niet van bewust

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.