fbpx
Menu
Mindset

11 Dingen waar je ontzettend dankbaar voor kan zijn

dankbaar zijn

Regelmatig stil staan bij de dingen waar je dankbaar voor bent is de allersnelste manier om jezelf te trainen naar de positieve dingen te kijken en geluk te voelen. Kijken wat je wel hebt en je realiseren dat dat al ontzettend waardevol is.

Elke dag een lijstje neerpennen kan al helpen maar mijn ervaring was jaren anders. Ik schreef braaf de dingen op waar ik dankbaar en blij mee was maar voelde het nooit echt. Ja natuurlijk was ik echt blij met mijn kinderen en het dak boven mijn hoofd, maar eerlijk zag ik het meer als vanzelfsprekend dan dat ik het diep in mijn wezen echt voelde.

Tegenwoordig is dat anders en betrap ik mezelf regelmatig op een grote glimlach. Zomaar spontaan. Ik neem de tijd om echt te genieten van de zon op mijn huid of bijtjes die hardwerken in de vele bloemen in onze tuin. Hoe meer je positief in het leven gaat staan, hoe meer je positieve dingen om je heen gaat zien en hoe meer je positieve dingen aantrekt. Dus hoe leuker en gelukkiger je leven wordt. Mooi toch?

Lees ook: Snel je humeur verbeteren – 15 snelle tips

11 Dingen waar je ontzettend dankbaar voor kunt zijn

 1. Dat je gezond bent en dat je lijf functioneert zoals het zou moeten. Gezondheid is niet vanzelfsprekend, ook al lijkt het soms zo te voelen. Eigenlijk bedenk je pas hoe waardevol gezond zijn is, als je ineens wat mankeert. Het is ontzettend fijn dat we de dingen kunnen doen die we kunnen doen. En scheelt er wat aan onze gezondheid, we leven in een land waar de gezondheidszorg goed geregeld is en waar we bijna altijd de zorg kunnen krijgen die we nodig hebben. Hoe fantastisch mooi is dat?
 2. Je vrijheid. Je mag je eigen keuzes maken in bijna alles. Je mag zelf kiezen welke partner bij je past. Je kunt zelf kiezen wat je later wil worden 😉 Je mag kiezen wat voor dieet je prettig vindt. Je mag zelf kiezen wat je denkt.
 3. Een dak boven je hoofd. En kijk eens rond. Wat is er zo ontzettend fijn aan het plekje waar je woont. De omgeving waar je huis staat, de buurt?
 4. Onze omgeving. Nederland is zo ontzettend hartstikke mooi. Waar we ook zitten, we hebben bijna altijd de bossen, parken of de zee in de buurt om op te zoeken of juist de drukte van mooie steden. Er is veel cultuur te vinden, veel te beleven en te leren voor jong en oud.
 5. Dat je tijdelijk je huis kunt verruilen voor een tent. Of een hotel of caravan of een leen huis. Hoe fijn is het om de dagelijkse sleur een paar weken per jaar te verruilen voor een andere omgeving.
 6. De sleur. De sleur is heerlijk, geef maar toe. We houden van kleine dagelijkse gewoontes. Ze geven ons houvast. Ze geven ons voorspelbaarheid in onze dagen zodat we niet over alles wat we doen hoeven na te denken. Je partner die ‘s ochtends een kopje koffie voor je zet. Je onderbroeken die als vanzelf eigenlijk weer in de kast verschijnen. Je ontbijt. Er zijn ontzettend veel gewoontetjes in je dagen geslopen die je leven makkelijk maken.
 7. Dat je wat aan sleur kan doen als je het zat bent. Doe iets nieuws, strek je comfort zone wat verder uit. Doe iets spannends.
 8. Wat een leuke persoontjes je kinderen zijn. Hoe ze hun unieke zelf zo mooi ontwikkelen. Hoe puur, creatief, vindingrijk en avontuurlijk ze in het leven staan. Wat een sterke karakters ze hebben ook al komt het je niet op elk moment even goed uit. Wat een fantastische spiegel ze je dagelijks voorhouden.
 9. De vrienden van je kinderen. Ik ben ontzettend dankbaar voor de leuke kinderen in de directe omgeving van mijn kinderen. Mijn moeder zei altijd, ik heb het volste vertrouwen, leuke mensen trekken leuke andere mensen aan.
 10. Je eigen vrienden. De belangrijkste mensen om je heen. Hoe fijn het is op mensen te kunnen vertrouwen. Samen een wijntje drinken of de slappe lach hebben. Samen herinneringen maken of weer eens ophalen.
 11. Volle winkels en supermarkten. Wat we ook nodig hebben, het is te krijgen. Al halen we het van de andere kant van de wereld, het kan allemaal. We hoeven maar iets te wensen en het is beschikbaar. Hoe mooi is dat.

Het leven om ons heen is fantastisch. Er is zo ontzettend veel moois om dankbaar voor te zijn. Stel je er voor open. Hoe meer je je gaat richten op de positieve dingen in je leven hoe meer je ze vanzelf ook gaat zien en ervaren.

Lees ook: 16 waardevolle lessen die ik leerde

Download de gratis gids met jouw Mama Me Time plan en ontdek:

✅ 3 essentieel stappen die er voor zorgen dat jij dagelijks een uur extra tijd vrij maakt voor jou om te doen waar jij van oplaadt zodat je er ontspannen en vanuit rust kunt zijn voor je kinderen

 ✅ Het geheim van jouw aller grootste energielek en nee dat is niet beter eten, meer bewegen, meer slapen (al zal dat natuurlijk helpend zijn)

✅ 90% van jullie is zich hier niet van bewust

No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.