fbpx
Menu
Mindset

Snel je humeur verbeteren – 15 snelle tips

Snel je humeur verbeteren

Er zitten soms dagen tussen dat je wakker wordt en daar heb je hem al, het lijkt niet jou dag te gaan worden. Je voelt je nog futlozer dan gisteren avond toen je in je bed stapte. Als het kan, geef daar dan gewoon aan toe. Drink twee glazen water en stap weer terug in bed, trek de dekens over je heen, ga op mute. Zo, je bent er even niet. Je lijf geeft niet voor niks aan dat het energie tekort komt. En een dutje op momenten dat het zo hard nodig is kan wonderen doen.

Je kunt je er een dag aan over geven. Het is prima even niet zo lekker in je vel te zitten, dat mag gewoon. Je hoeft er helemaal geen reden voor te hebben. Stiekem is het soms best lekker je even te laten gaan in zelfmedelijden en de boel af te schuiven op weet ik wie je wat heeft aangedaan.

Heb je echt geen tijd voor een luxeslaapje en lukt het je niet je gedachten positief te maken, of ben je gewoon eigenwijs maar snak je naar wat meer energie of wil je snel je humeur een boost geven, probeer dan dit. Er zijn zoveel mogelijkheden je snel wat beter te voelen.

Snel je humeur verbeteren doe je zo

 • Drink 2 glazen water. Nadat we opgestaan zijn hebben we eigenlijk gewoon vochttekort. En vochttekort zorgt voor vermoeidheid en je energieloos voelen.
 • Eet fruit. Je hersenen hebben suikers nodig om goed te kunnen functioneren en fruit bevat daar een hoop van. Mijd op zo’n futloos moment juist slechte suikers. Je krijgt wel even een snelle up maar daarna voel je je alleen maar slechter.
 • Wees dankbaar. Nee, ik bedoel niet dat je gewoon een lijstje opnoemt met waar je vanzelfsprekend dankbaar voor bent, maar voel het echt. Diep vanbinnen.
 • Zet je lievelingsmuziek op.
 • En Dans. Maar echt, dans als een malle, het is een uitstekende manier om je energie en je humeur in sneltreinvaart te verhogen. Kan jou het schelen wie het ziet.
 • Net als zingen. Je kan je bijna niet slecht voelen als je zingt. Of je moet een deprimerend nummer kiezen maar doe dat gewoon niet.
 • Inspireer je zelf. Lees een stukje uit een inspirerend boek of luister naar een goede podcast.
 • Ga naar buiten. Trek je skates aan, stap op de fiets of gewoon de benenwagen en ben actief. Frisse lucht en bewegen doet wonderen voor je mind.
 • Als je buiten bent, kijk dan eens heel goed om je heen. Hoor de vogels, zie de verse bloemen, de blauwe (of grijze) lucht. Kijk naar de ganzen, de eenden. Let eens op de mensen die je voorbij gaan…
 • Lachen! Lachen is goed voor alles. We weten het allemaal, maar wanneer was de laatste keer dat jij de slappe lach had? Meer lachen en je voelt je stukken beter! Dus zoek hilarische filmpjes op youtube of bel een vriendin of jullie even hilarische herinneringen kunnen ophalen samen.
 • Stoei met je kinderen. Het is leuk, je gaat ervan lachen en het is bovendien nog heel goed voor ze ook.
 • Doe iets voor iemand anders. Geven of iemand anders uit de brand helpen voelt goed.
 • Verander van omgeving. Moet je aan het werk? Misschien kun je dat doen buiten de deur, of in een cafeetje met een kopje koffie?
 • Ruim iets op. Mijn slechte humeur dagen zijn bij uitstek de dagen dat ik bijvoorbeeld een kast uitmest. Lucht enorm op en daarna voel ik me altijd weer een stuk beter.
 • Doe iets nieuws. De aller aller beste manier om een flinke dosis goed gevoel naar binnen te lepelen, is een stapje buiten je comfortzone zetten. Doe iets wat je graag wil doen maar nog nooit eerder deed. Doe iets nieuws en je voelt je daarna zo geïnspireerd en goed dat je er meer van wil!

Lees ook: Meer rust momenten in je dag pakken – praktische tips

Download de gratis gids met jouw Mama Me Time plan en ontdek:

✅ 3 essentieel stappen die er voor zorgen dat jij dagelijks een uur extra tijd vrij maakt voor jou om te doen waar jij van oplaadt zodat je er ontspannen en vanuit rust kunt zijn voor je kinderen

 ✅ Het geheim van jouw aller grootste energielek en nee dat is niet beter eten, meer bewegen, meer slapen (al zal dat natuurlijk helpend zijn)

✅ 90% van jullie is zich hier niet van bewust

No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.