fbpx
Menu
Mindset

16 Mooie waardevolle lessen die ik leerde

waardevolle inzichten en mooie levenslessen

HAPPY BIRTHDAY TO ME!!! HAAAPPPY BIRTDAHEY TO ME!!! HAPPY BIIIRRRTHDAAAY!!! 37 Jaren jong geworden vandaag. Ik moest er zelfs nog aan wennen dat ik 36 werd bedacht ik me van de week maar tis al weer zover. 37 dus. Nog nooit zat ik zo lekker in mijn vel als nu. Moe, doodmoe, maar ik kan van de daken schreeuwen hoe gelukkig ik ben. Dus ik ga 16 mooie waardevolle lessen en inzichten delen die ik ergens in de afgelopen 37 jaar opdeed.

13 van deze lessen deel ik in deze podcast ☺️

16 mooie waardevolle levens lessen en inzichten

Ik ben vol vertrouwen dat komend jaar nog veel mooier gaat worden. Ik pak mijn vermoeidheid aan, dat gaat alvast een hoop leuks opleveren, en er staan een aantal heel gave dingen te wachten, waaronder een opleiding waar ik ontzettend veel ga leren. Voor nu kijk ik terug op de inzichten die ik afgelopen 37 jaar heb gehad en de mooie lessen die ik leerde.

 1. Kiezen voor jezelf is niet egoïstisch, het is het beste wat je jezelf EN je omgeving kunt geven! Dit is de aller aller belangrijkste les die ik de afgelopen jaren met vallen en opstaan leerde. Altijd anderen boven jezelf plaatsen klinkt heel nobel, maar uiteindelijk krijg je de rekening op je bord. Het is niet voor niks dat je in het vliegtuig eerst je eigen zuurstofmasker opzet en daarna pas voor je omgeving gaat zorgen.
 2. Schuif geluk niet voor je uit. Probeer je geluk niet af te laten hangen van de doelen die je wil behalen. Zoek het geluk in jezelf. Zoek het in de dingen die je nu al hebt en mag ervaren.
 3. Je kunt je gevoel beïnvloeden door je gedrag te veranderen. Zowel positief als negatief. Dit was waar mijn project leuker leven reis toen nog onbewust mee begon. Op het HBO leerde ik hoe je kan zien dat iemand onzeker is. Ik bedacht toen voor mezelf dat ik dat dus niet ging doen als ik me onzeker voelde. Het werkte. En het werkt altijd.
 4. Alle gevoelens horen erbij en mogen er zijn. Gevoelens willen wegstoppen maakt dat ze ergens een keer heviger gaan terug komen. In een vorm. Dingen niet oplossen, is vast zetten in je lijf en dat geeft op lange termijn klachten. Laat gevoelens bestaan, onderzoek ze, accepteer ze en laat ze los op het moment dat je er klaar voor bent.
 5. Je kunt niet iedereen pleasen. Het grootste gedeelte van mijn leven deed ik mijn best het tegendeel te bewijzen. Het gaat niet en het hoeft ook niet. Er is altijd wel iemand die wat van je vindt. Je bent te dik of te dun, je bent te luidruchtig of te stil, je bent te bazig of te onderdanig, te vrolijk of te serieus. Wat je ook doet en welke keus je ook maakt, je bent altijd voor iemand wel te veel of te weinig. Dat is oke. Laat het los.
 6. Luisteren naar je gevoel is moeilijk maar ontzettend waardevol. Leer luisteren naar jezelf. Wie ben jij, wat wil jij, wat heb jij te delen of te zeggen? Doe of zeg je dingen om iemand anders een goed gevoel te geven of doe je iets omdat jij voelt dat je het zo moet doen? Hoe meer je echt helemaal naar jezelf kan luisteren en daarnaar kan handelen, hoe meer je helemaal jezelf wordt en dan ben jij jij met je gouden randje.
 7. Je bent al genoeg. Je werkt hard aan het bereiken van je doelen. Je werkt hard om een beter, leuker, liefdevoller mens te worden. Je werkt hard aan je lijf en aan je mindset. Maar vergeet niet, in de tussentijd, op dit moment ben je ook al helemaal goed zoals je bent.
 8. Het leven loopt niet zoals je plant. Het beste kun je dus maar meewaaien zoals het komt.
 9. Het is leuker buiten je comfort zone. Je comfort zone is lekker en voelt veilig, maar dat is niet de plek waar je dromen waarmaakt. Stap buiten je comfortzone en voel hoe je energie gaat stromen. Zet je een stap buiten je comfort zone, het valt uiteindelijk reuze mee. Je grootste angst werd geen waarheid. Nog een paar keer doen en dit is je nieuwe veilige plek.
 10. Je hoeft niks met gedachtes in je hoofd te doen, ze zijn niet perse waar. Je ego beschermt je door je klein te houden. Je ego, dat vervelende stemmetje in je hoofd wat schreeuwt dat je het niet kan, of dat je niet goed genoeg bent… Je hoeft er niet naar te luisteren. Je ego wil je koste wat het kost houden waar je nu bent, want daar is het lekker veilig en ben je zo min mogelijk kwetsbaar.
 11. Win advies in bij mensen die verstand hebben van waar jij mee bezig bent of wat je graag wil gaan doen. Laat het advies van mensen in je omgeving die redeneren vanuit liefde voor jou of angst los. Je omgeving gaat er aan moeten wennen dat je stappen gaat maken.
 12. Het is je eigen verantwoordelijkheid wat je van je leven maakt. Niemand anders dan jij kan je jouw ongeluk in zijn schoenen schuiven. Dingen kunnen je overkomen, het is aan jou hoe je er mee omgaat.
 13. Elke keus die je maakt heeft consequenties. Maar er is altijd een keus!
 14. Heel veel van wat je denkt te moeten, moet je niet. Je moet bijna niks. Het meeste van wat je denkt te moeten leg je jezelf op en kan ook anders.
 15. Je creëert je eigen waarheid. Dus je kunt ook een nieuwe, mooiere leukere waarheid creëren. Pak je overtuigingen en beperkingen aan en ga zijn wie je graag wil zijn.
 16. Mensen komen en gaan. Niet iedereen past op elk moment even goed in je leven. Dat is oké, zo gaat dat.

Download de gratis gids met jouw Mama Me Time plan en ontdek:

✅ 3 essentieel stappen die er voor zorgen dat jij dagelijks een uur extra tijd vrij maakt voor jou om te doen waar jij van oplaadt zodat je er ontspannen en vanuit rust kunt zijn voor je kinderen

 ✅ Het geheim van jouw aller grootste energielek en nee dat is niet beter eten, meer bewegen, meer slapen (al zal dat natuurlijk helpend zijn)

✅ 90% van jullie is zich hier niet van bewust

2 Comments

 • saskia
  1 juli 2020 at 13:17

  HEEEERLIJK om als moeder te horen dat je kind gelukkig is. Het is je zo gegund!

  Reply
  • Maya
   2 juli 2020 at 07:53

   Wat lief! Dank je wel

   Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.