fbpx
Menu
Mindset

Investeer in jezelf omdat je het waard bent

wandelcoach almere lelystad voor moeders, jezelf prioriteit maken, ruimte innemen

De meeste mama’s hebben dit met elkaar gemeen. De kinderen, het gezin zijn prioriteit. Je weet wel, je hebt nieuw ondergoed nodig en waar kom je mee thuis? Tassen vol nieuwe kleding voor die kleine monstertjes. Dat ondergoed komt wel een keer. Moeders zijn zo goed in zorgen voor iedereen en vergeten vaak zichzelf. Of er blijft gewoon domweg geen tijd meer over voor wat jij wil of nodig hebt.

Je hebt behoefte aan rust, je wil ook graag weer een keer voelen dat je leeft, maar nu moeten eerst de kinderen naar de naar de hockey en eigenlijk zit de rest van de week ook al ver vooruit volgepland.

Herkenbaar voorbeeld, toch?

Wat gebeurd hier nou eigenlijk? Eerst komen er een heleboel anderen voor jouw wensen, je vindt jezelf niet net zo belangrijk. Wat jij nodig hebt of waar je behoefte aan hebt komt later wel. Eerst zorg je ervoor dat het alle anderen aan niks ontbreekt.

Het is jouw super power. Je bent super goed in zorgen en je verantwoordelijk voelen. Je stelt mensen niet graag teleur, je wil er graag zijn voor de mensen om je heen.

Je bent de manager van je gezin. En heel eerlijk, soms voelt het ook alsof de hele handel in de soep draait als jij er even niet bent. Dat voelt beklemmend en ergens is dat ook wel prettig. Het voelt comfortabel.

Wie zorgt er voor jou?

Maar wie zorgt er voor jou? Wie weet er echt wat er in jou leeft en wat jij nodig hebt, waar je naar verlangt? Wie weet er het beste wat nodig is om je goed te voelen. JIJ! Alleen jij voelt dat. Je partner kan nog zo zijn best doen, maar niemand kan gedachte lezen. Als jij niet hardop kenbaar maakt wat je nodig hebt, kan niemand daar rekening mee houden.

Continue anderen verkiezen boven jezelf, negeren van behoeftes en verlangens. Dat voelt comfortabel voor je hoofd omdat dat is wat je doet, misschien al wel zo lang als je je kan herinneren, het is veilig en binnen je comfortzone. Maar je lichaam ervaart continue onrust en onrust geeft stress. Je put je reserves uit. Een heel interessant boek over wat het met je lichaam en mind doet als je jezelf continue negeert en helpende oefeningen om hier mee aan de slag te gaan is deze.

Jij mag je eigen grenzen bewaken en ruimte innemen. Als jij jezelf niet gunt om ruimte te pakken voor wat jij belangrijk vindt…. Als je je eigen mening liever achter houdt omdat je vindt dat die er niet toe doet… Als je jezelf geen tijd gunt in de overvolle gezinsagenda om te ontspannen, dingen te doen waar je energie van krijgt en op te laden zodat je er daarna weer voor de volle 100% kan zijn… Als jij het jezelf niet gunt om geld te investeren in je persoonlijke groei zodat je lessen leert die je meeneemt voor de rest van je leven… Hoeveel vind je jezelf dan waard?

Maar dat is egoïstisch

Ruimte innemen, investeren in je zelf, dat gaat als je dat niet gewend bent gepaard met schuldgevoel. Voor jezelf kiezen voelt egoïstisch. En egoïstisch zijn heeft een negatieve lading, het voelt niet fijn maar het is nodig goed voor jezelf te zorgen, te luisteren naar je lichaam, je wensen en dromen. Hoe beter jij voor jezelf zorgt en je verlangens weet waar te maken, hoe lekkerder jij in je leven zit, hoe meer energie je ervaart en hoe beter je er juist voor je gezin kunt zijn. Je leert je kinderen de meest belangrijke les door jezelf het waard te vinden in jezelf te investeren!

Jij bent nodig. Je kinderen hebben jou nodig. Je familie, je vrienden, je collega’s. Zij vinden jou het waard omdat je het waard bent!

Ben je op het punt dat je diep van binnen voelt dat er wat moet veranderen, plan dan een vrijblijvende inzichtsessie. Ik denk graag met je mee.

👉 Inzichtsessie

Download de gratis gids met jouw Mama Me Time plan en ontdek:

✅ 3 essentieel stappen die er voor zorgen dat jij dagelijks een uur extra tijd vrij maakt voor jou om te doen waar jij van oplaadt zodat je er ontspannen en vanuit rust kunt zijn voor je kinderen

 ✅ Het geheim van jouw aller grootste energielek en nee dat is niet beter eten, meer bewegen, meer slapen (al zal dat natuurlijk helpend zijn)

✅ 90% van jullie is zich hier niet van bewust

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.