fbpx
Menu
Boeken

De boeken van 2021

Vorig jaar rond deze tijd maakte ik voor mezelf een leesdoel, om het vervolgens ook snel weer los te laten omdat ik van plan was mijn NLP practitoner te gaan halen en tegelijkertijd bezig was mijn eerste cursus te lanceren naast dat ik thuis ook 4 kinderen heb rondbanjeren in deze gekke wel niet wel niet thuis periode.

Halverwege het jaar nam ik een maand vrij van moeten. In die maand nam ik ook een pauze van leren. Even geen nieuwe informatie in mijn hoofd in de vorm van boeken of een podcast. Echt even pas op de plaats.

Ik ontdekte dat continue nieuwe informatie opnemen voor mij ergens wel een beetje obsessief begon te worden en ik nooit ECHT de tijd nam om te integreren. Alsof het een wedstrijd met mezelf was.

Mijn leesdoel haalde ik dus niet, ik kreeg er wel mooie inzichten over en voor mezelf voor terug.

Desondanks las ik een paar boeken die ik echt ontzettend inspirerend vind en graag wil delen.

In mijn boekenlijst deel ik mijn absolute favo’s, boeken die ik echt heel mooi en inspirerend vond, cursussen die me een stuk verder hebben geholpen en kinderen boeken.

Deze persoonlijke ontwikkeling boeken las ik in 2021

Vier vragen die je leven veranderen – Byron Kati

Het is niet de situatie of die andere persoon die een probleem of emoties veroorzaken, het zijn jouw gedachtes erover. Dit boek trekt je volledig uit de slachtofferrol.

Voor mij is dit een van de meest helpende boeken die ik de afgelopen jaren heb gelezen. De 4 vragen zijn simpel en geven je direct enorm veel inzicht op de situatie waarop je ‘the work’ toepast.

Je hebt het niet, je doet het – Edwin Selij

Ik vind dit een heel boeiende manier van naar jezelf kijken. Je hebt het niet, je doet het. En als je iets doet, dan kun je het ook anders doen. Je hebt niet een ziekte, je doet een ziekte. In eerste instantie wekt deze zin weerstand op. Je zou zomaar het gevoel krijgen dat het dus je eigen schuld is wat je overkomt. Nee. Het heeft te maken met eigenaarschap over je eigen leven. Je pakt de controle terug.

Ik kreeg dit boek aangeraden vlak voordat ik mijn examen NLP zou gaan doen. Ik ben fan van Edwin, schafte na dit boek direct ‘breek je vrij aan‘ (die nog braaf ligt te wachten maar 100% aan de beurt komt) en ben bezig met zijn cursus zelfhypnose (ben je benieuwd, via deze link ontvang je zijn gratis ebook.)

De fontein, vind je plek – Els van Steijn

Ik wilde zelf dit boek heel erg graag lezen voor ik het traject zou gaan starten bij mijn coach die ook werkt met familie opstellingen. De fontein is een metafoor voor jou en jouw familie van herkomst. Sta je niet op de juiste plek in jouw fontein, wat voor heel veel mensen geldt, dan kun je jouw leven als hard werken, moeizaam of stroperig ervaren. Alsof je continue tegen dezelfde blokkades oploopt. Het stroomt niet echt.

De fontein geeft een heel mooi en duidelijk inzicht hoe onbewust gedrag en patronen ontstaan kunnen zijn. Heb je enige interesse in het doorbreken van gedragspatronen dat is dit een aanrader om te lezen.

Van klacht naar kans – Juriaan Galavazi

Dokter Juriaan zoals hij zich uit geeft op instagram volg ik al een tijd heel graag. Als arts die zich zowel verdiept heeft in de Westerse als Oosterse kijk op de medische wereld. Wat mij betreft een boeiende combinatie. Waar de westerse wereld gericht is op zo snel mogelijk de klacht verhelpen, ook stil staan bij waar de klacht in de basis eigenlijk begonnen is. Klachten zijn vervelend en moeten opgelost worden maar waar komen ze eigenlijk vandaan? Klachten kunnen symptomen zijn die een grens aangeven.

Een ontzettend boeiend boek wat mij heel veel inzichten bracht en heeft aangezet tot zowel aan de slag gaan met mijn innerlijke wereld door middel van een coach en mijn lichamelijke klachten tegelijkertijd serieus te nemen. Deze combinatie is goud. Je innerlijke wereld heeft grote invloed op je lichamelijke gestel.

De monnik die zijn Ferrari verkocht

Nadat ik besloot anderhalve maand vrij te nemen, had ik even geen behoefte meer aan meer kennis tot me nemen en leren. Net daarvoor had ik De monnik die zijn Ferrari verkocht en de Alchemist nog in mijn mandje geklikt.

Geen droge stof maar een inspirerend verhaal over hoe een druk, jachtig bestaan en het nastreven van meer en meer succes zoals we herkennen, niet perse leidt naar een zinvol tevreden en gelukkig bestaan. En hoe dan wel.

Heerlijk om tussen door te lezen.

De alchemist – Paulo Coelho

Even snel opgezocht, de eerste druk verscheen in 1987 en is vervolgens wereldwijd succesvol verschenen. Wat mij betreft een boek wat op de verplichte leeslijst hoort te staan. Echt een prachtig verhaal, heel prettig te lezen. Met als grote boodschap volg je hart.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.