fbpx
Menu
Mindset

Pak het stuur van jouw leven terug

Aan het stuur van jouw leven

Je neemt je elke dag voor om te gaan wandelen, maar ja, het regent en het is koud. Laat maar. Je hebt geen leuke dag want de kinderen zijn moe en stront sacherijnig, ze luisteren niet. Je dag is verpest want je auto gaat stuk, dat kost een vermogen. Die moeder op het schoolplein was weer zo dwingend en praatte je een schuldgevoel aan en nu heb je je laten overhalen om luizenmoeder te worden. Lieve vrouw, pak het stuur van jouw leven terug!

Die moeder, die juf, mijn klachten, mijn kinderen, mijn partner… Het voelt comfortabel om dit bij jezelf weg te schuiven. Je doet het niet eens bewust, het gaat bliksemsnel. Het is niet jouw schuld dat het niet lukte, dat je je zo voelde of je zo gedroeg. Het ligt aan de situatie.

Wat gebeurt er dan?

De situatie heeft dus alle macht in handen om te bepalen hoe jij je voelt en gedraagt. En dat is jammer, die macht hoort bij jou!

Wie bepaalt de richting van jouw leven?

Je denkt misschien dat je zelf aan het stuur van jouw leven staat, maar vraag je eens af, is dat echt zo?

  • Hoe belangrijk vind je het dat je anderen niet teleurstelt of kwetst?
  • Hoe belangrijk vind je wat anderen van jouw keuzes vinden?
  • Doe je veel dingen omdat anderen dat van je verwachten of omdat het zo hoort?

Heel veel mensen, moeders, laten zich sturen en hun leven bepalen door wat anderen verwachten of gewoon omdat ze dat zo gewend zijn. Je past je continue aan. Je wil als je echt diep naar binnen kijkt eigenlijk wat anders.

En je voelt je uitgeput, je ervaart geen of te weinig echte joy in je leven en diep van binnen zit een vlammetje wat zich genegeerd voelt.

Het niet trouw zijn aan jezelf, niet luisteren naar jouw behoeftes, niet luisteren nar de signalen van je lichaam, het niet volgen van je hart… dat zorgt ervoor dat je leeg loopt. Je verliest bakken energie.

En waarom lukt het je maar steeds niet om dat te veranderen?

Je ego vindt het lekker zo. Je brein houdt niet van verandering. Het voelt comfortabel en veilig om te blijven doen wat je gewend bent. Lekker voorspelbaar. Je maakt geen schuld. Je krijgt goedkeuring en erkenning en het is fijn dat je nodig bent in je gezin of op je werk of in je kennissenkring. Maar je levert daarbij ook ergens op in. Namelijk op het echt goed met jezelf laten gaan. Zo goed dat je vanuit een volle tank kunt geven en er kunt zijn voor de liefste mensen in jouw leven. Daarvoor mag je heel goed voor jezelf zorgen.

Wanneer je meer voor jezelf gaat kiezen ga je wel schuld maken. Niet iedereen gaat dat leuk vinden. Kun je überhaupt iedereen tevreden houden? Nee, dat kan niet.

Je hebt niet altijd invloed op wat er in jouw leven komt, maar je hebt wel de keus hoe je hier mee omgaat. Hoe je op een situatie reageert. Is het altijd de schuld van de situatie of de ander? Of zou je zelf wat kunnen veranderen?

Wat is geen verantwoordelijkheid nemen:

  • Klagen klagen klagen
  • Van alles doen om goedkeuring van anderen te krijgen, pleasen, aanpassen… je geeft letterlijk je kracht weg
  • Goedpraten. Goedpraten waarom dingen niet kunnen, het niet aan jou ligt, je er niks aan kunt doen, waarom het niet gelukt is…

Pak het stuur van jouw leven terug

Hoe komt het dat je zo moe bent? Zou het kunnen dat je verleert bent naar je lichaam te luisteren? Dat je continue over je grenzen gaat en het je niet lukt dit anders te doen?

Moeder worden, een gezin stichten, het vraagt veel. Het vraagt veel van je nachtrust, het vraagt om goed kijken naar hoe je je dagen inricht en wat ieder gezinslid nodig heeft om zich goed te voelen. Als een pion omvalt, heeft dat invloed op allemaal. Maar vergeet niet, jij bent onderdeel van het gezin. Ook jij mag goed voor jezelf zorgen. Hoe lekkerder je in je vel zit, hoe meer je kunt geven aan je partner en kinderen.

Je lekker en energiek voelen als moeder vraag om stellen van prioriteiten. Wie zijn de mensen aan wie je je kostbare tijd wil geven? Wat heb jij nodig om te ontspannen en op te laden? Wat vind jij belangrijk? En is dat wat je nu terug ziet?

Ben je niet tevreden met een situatie, dan gaat klagen en de schuld wegschuiven je niet verder helpen. Je zal actie moeten ondernemen. Wat is het wat je diep van binnen echt wil? Wat houd je nu tegen? Hoe ga je daar dan komen?

Wil je daar samen naar kijken, weet je niet goed wat je wil maar voel je wel dat het echt anders mag? Ik kijk graag met je mee wat voor jou een mooie stap kan zijn. Vraag een vrijblijvend inzichtgesprek aan.

Het gaat heel veel doen voor jouw geluk wanneer je zelf het stuur van jouw leven terug in handen neemt.

Download de gratis gids met jouw Mama Me Time plan en ontdek:

✅ 3 essentieel stappen die er voor zorgen dat jij dagelijks een uur extra tijd vrij maakt voor jou om te doen waar jij van oplaadt zodat je er ontspannen en vanuit rust kunt zijn voor je kinderen

 ✅ Het geheim van jouw aller grootste energielek en nee dat is niet beter eten, meer bewegen, meer slapen (al zal dat natuurlijk helpend zijn)

✅ 90% van jullie is zich hier niet van bewust

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.