fbpx
Menu
Boeken

Alles is uitvogelbaar, echt alles!

alles is uitvogelbaar van Marie Forleo boekreview

Alles is uitvogelbaar. Verzin het en vogel het uit, dat is mijn nieuwe mantra. Ik nam hem over. Marie Forleo schreef er een boek over, ik las hem en hij steeg met stip naar mijn nummer één als het aankomt op boeken die je leven veranderen. En als er één boek fijn is in deze tijden, is het wel deze, want hoe diep in de shit je ook zit of voelt, hoe somber het er allemaal ook uit ziet, alles is uitvogelbaar! Dat is een geruststellende gedachte toch?

Wie is Marie Forleo? Marie Forleo is een Amerikaanse, eigenaar van een miljoenen bedrijf met volgers over de hele wereld, lifecoach, motivational speaker, presentator en oprichter van het youtubekanaal Marie TV. Ze heeft een eigen podcast en een heel fijn instagram kanaal.

Alles is uitvogelbaar – echt alles!

Waar je ook staat in je leven, het is uitvogelbaar. Het is niet altijd makkelijk, maar er is een oplossing. Het is een fijne gedachte en een gedachte die je, wanneer je er helemaal in geloofd, aanzet tot actie. En actie helpt je hoe dan ook verder vooruit dan geen actie. Het laat je weer geloven in nieuwe kansen.

Alles is uitvogelbaar snijdt confronterende onderwerpen aan. Onderwerpen die jou op dit moment tegenhouden te doen wat je wil of de veranderingen door te voeren die je verder helpen en blokkades en angst omver te werpen. Gedachten als ‘ik kan dit niet’ of ‘dit is niks voor mij.’ Het betekent vooral ik ‘ga’ niet, ik wil niet graag genoeg of ik wil de confrontatie met de gevolgen niet aangaan. Wat prima is natuurlijk, er is geen goed of fout in de keuzes die jij in je leven maakt. Wat wel heel fijn is, is dat je je bewust wordt van deze gedachtes, ze accepteert en loslaat zodat je je kunt richten op de dingen die je wel echt wil.

Marie helpt je bewust worden van de smoesjes die jij jezelf vertelt, je belemmerende en beperkende gedachten blootleggen en helpt je inzien waar jou overtuigingen vandaan komen en hoe je nieuwe helpende overtuigingen maakt die je gaan helpen je doelen en dromen waar te maken. Jij bent verantwoordelijk voor jouw leven en jouw geluk en jij alleen.

Alles is uitvogelbaar

Van inzicht naar actie

Marie wil met Alles is uitvogelbaar haar fans en lezers aanzetten tot actie om hun doelen en dromen waar te maken, hoe groot of klein ook. Elk hoofdstuk gaat over het aangaan van een beperkende gedachte, sowieso heel interessant om je bewust van te worden. In elk hoofdstuk geeft ze concrete( echt Amerkiaanse) voorbeelden. Het zijn extreme voorbeelden van mensen die diep in de kak zaten, echt niks meer te verliezen hadden, hun leven dreigden te verliezen, en toch bleven staan achter hun dromen en overtuigingen. Er voor gingen en grote veranderingen in de wereld of hun eigen leven voor elkaar kregen. Net als Marie zelf. Extreem maar echt inspirerend.

Elk hoofdstuk sluit af met opdrachten. Ik heb ze stuk voor stuk uitvoerig gedaan. Met pen en papier. want strepen op papier werkt krachtiger dan de backslash toets op je computer. En ze maakten me stuk voor stuk dingen duidelijk.

Alles is uitvogelbaar heeft iets in mij verandert. Op een goede positieve manier. Ik geloof dat het echt kan als ik iets graag wil en laat me niet meer tegenhouden door mijn eigen ego wat mij probeert te overtuigen dat ik het niet kan, dat ik het niet waard ben, dat anderen het stom vinden, dat ik mijn opleiding voor niks heb gedaan… Het heeft me al een aantal stappen buiten mijn comfort zone laten zetten, ik ga nieuwe dingen aan, ik maak mijn leven nog leuker, ik investeer in mezelf en werk voor wat ik wil bereiken.

Wil je meer inspiratie over (duurzaam) leuker leven en een positieve mindset, volg project leuker leven op instagram.

Dit boek is voor iedereen. Het is grappig en goed te lezen en ik raad je heel hard aan hem aan te schaffen en er net zo enthousiast van te worden als ik. Je gaat er geen spijt van krijgen. Beloofd! Ben je nu al super enthousiast, en je bestelt hem via de onderstaande link, dan help je mij enorm.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.