fbpx
Menu
Happy kids

Gun jezelf en je kinderen De jongen, de mol, de vos en het paard

de jongen de mol de vos en het paard mooiste kinderboek

Het was vooral de kaft en de prachtige manier van tekenen die me in eerste instantie aansprak. Dat alleen al was voldoende reden voor mij om dit boek naar huis te klikken. En toen viel het op de mat, viel mijn mond open van verbazing. Man, man lieve mensen, gun jezelf en je kinderen De jongen, de mol, de vos en het paard van Charly Mackesy. Waarom? Ik moest er van huilen zo prachtig waardevol, zo mooi.

Heb je geen kinderen, koop het dan ook. Gun het jezelf. Het boek staat vol met wijsheden. Levenswijsheden en zo prachtig mooi geformuleerd. Ik las het en kreeg er de tranen van in mij ogen. Het raakt je echt diep.

Ik ken weinig boeken als de jongen, de mol, de vos en het paard. Ik kocht dit boek vooral om voor te lezen. Samen te lezen met de kinderen. Het is zo waardevol om de thema’s die in dit boek besproken worden, te bespreken samen. Hoe denken ze over zich zelf, hoe denken ze over vriendschappen, hoe denken ze over hoe waardevol ze zelf zijn? Er staan zinnen in waarvan ik hoop dat mijn kinderen ze diep diep diep binnen in hun diepste onbewuste verankeren.

De jongen, de mol, de vos en het paard

De introductie is al indrukwekkend. Precies het leven in het kort samen gevat. Mooi en spannend en soms eenzaam en soms prachtig en vol liefde. Het verhaal gaat over vriendschap. Een jongen die eenzaam wanneer hij een mol tegenkomt. Op hun weg komen ze een vos tegen en later een paard. Alle vier zijn ze zo verschillend en leren ze van elkaar. Leren ze wat het leven inhoud en wat vriendschap betekend.

Dit is een boek wat je op elke bladzijde kunt openslaan. Je kunt beginnen waar je wil met lezen. Dit boek is net zo waardevol voor kinderen als voor volwassenen. Een heel waardevolle aanvulling in onze mindset kinderboeken bibliotheek. Gun jezelf en je kinderen de jongen, de mol, de vos en het paard.

Lees ook: Superkrachten voor je hoofd

Wil je meer inspiratie ontvangen en niks missen van projectleukerleven, schrijf je in op de projectleukerleven nieuwsbrief. Volg mij op Facebook. Op instagram klets ik dagelijks over ons project leuker leven en het veranderen van je mindset. Voel je welkom om ons te volgen.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.