fbpx
Menu
Happy kids

Geef een positieve gedachte aan je kind mee naar bed

positieve gedachten affirmatie  kaarten voor kinderen

Positieve gedachten voor kinderen. Hoe zorg je ervoor dat je kinderen leren hoe ze helpend tegen zichzelf kunnen praten. Met een mindset die niet vast zet? Hoe zorg je ervoor dat kinderen zich goed voelen over zichzelf? Hoe bouw je aan zelfvertrouwen van kinderen? Kortom, hoe werk je aan een positieve groei mindset van je kind? Vragen die me eindeloos kunnen bezig houden.

In de eerste plaats, kinderen kijken naar jou. Al jaren ben ik zelf bezig met zelfontwikkeling, ik bouwde er zelfs een website voor 😉 Ik slaag er steeds beter in een mindset te ontwikkelen die me helpt, vooral door naar binnen te keren en naar mezelf te kijken. Met naar binnen keren bedoel ik, de tijd nemen om te voelen wat er speelt en dat toelaten (best lastig idd). Wat heb ik nodig om goed te kunnen functioneren, om me goed te voelen over mezelf en er zo goed mogelijk voor mijn gezin te kunnen zijn.

Wat je je vaak niet realiseert

In de eerste plaats, wat je je vaak niet realiseert, is dat iedereen in jouw leven (dus je kind ook zeker) een spiegel is naar jou. Dat wat jou raakt bij je kind, zegt wat over jou. Wat jou raakt is een diepe onbewuste kindspijn van jou, een vroeg trauma. Wanneer jij bewust wordt van dat wat je bij je zelf niet ziet, het onzichtbare zichtbaar maakt, kan je kind het loslaten. Een kind wat vast loopt help over het algemeen niet echt door alleen het kind of zijn mindset te veranderen. Het begint altijd bij de ouders. Het allermooiste is wanneer je kind ergens tegen aan loopt, ergens last van heeft, je geraakt wordt in gedrag, je eerst naar jezelf kunt kijken. Confronterend, maar het helpt jullie beide.

Kinderen willen niets liever dan dat het goed gaat met hun ouders. Als ouders zelf onverwerkte trauma’s hebben, en dat is vaak onbewust, komt daar bepaald gedrag uit voort. Een bepaalde behoefte. Waar gedrag als pleasen, je zelf niks waard vinden, jezelf wegcijferen voor anderen, voor anderen willen zorgen, over verantwoordelijk voelen, je schuldig voelen, en lichamelijke klachten ontstaan. Dit geef je door aan je kinderen.

Je kinderen kijken naar wat jij doet. Je dat realiseren wanneer je kinderen vast lopen, is het aller belangrijkste. Waar raakt het jou? En wat zegt dat over jou? >>> familieopstellingen

En daarnaast kun je ze, ondersteunen met het aanleren van een juiste mindset.

En los van het aangaan van mijn eigen ontwikkeling, vond ik het ook fijn ze nog iets extra’s te kunnen bieden. Een heel fijn boek over groeimindset bij kinderen is ‘ik ben goud waard‘.

Ik begon me te verdiepen in en te experimenteren met mogelijkheden die hier in huis bij mijn oudste drie kinderen van 5, 8 en 9 heel goed werken. Ze zijn onder andere enorm fan van het boek ‘superkrachten voor je hoofd,’ we doen samen yoga door middel van de yoga kinderkaarten set en we hebben sinds kort affirmatie kaarten voor kinderen.

‘Ik ben ik’ affirmatie kaarten voor kinderen

Affirmaties zijn korte zinnen die je tegen jezelf zegt. Dit kan zowel positief als negatief zijn. We zijn heel erg gewend vooral negatieve affirmaties te gebruiken. Als ik kan dat niet. Ik ben daar niet goed in. Dat is niks voor mij. Ze vinden mij niet leuk. Dat is eng. Hoe meer je tegen jezelf affirmeert, we doen het allemaal, hoe meer van wat je zegt waarheid voor jou wordt. Je gaat het geloven.

positieve affirmatie kaarten voor kinderen

Hoe vaker je iets herhaalt, hoe makkelijker het voor je wordt. Helaas kunnen we dat goed met negatieve, niet helpende gedachten. Dat werkt ook zo bij kinderen. (en ook hier, ga aan de slag met de dieperliggende oorzaak bij jezelf)

Ik gun mijn kinderen de wereld. Hun aller leukste leven. Ik gun ze dat ze alles kunnen bereiken wat ze willen. Dat ze groot dromen en vooral dat ze gelukkig zijn en lekker stevig in hun velletjes zitten.

Ik schafte Ik ben ik kaarten van lieverdeliefste aan omdat ik er zelf verliefd op was. Positieve gedachten kaarten speciaal voor kinderen. En vind ik ze zelf ook fantastisch! Ze zijn zo mooi, vrolijke kleuren, stevig karton, en duidelijk leesbare korte krachtige positieve zinnen. Gedachten die helemaal gericht zijn op hoe je kind is en op wat je kind nodig heeft en niet gericht op prestatie of wat ze bereiken.

Een stapel in de ‘jij’ vorm en in een stapel in de ‘ik’ vorm. Ik kocht direct de grote set en ben er enorm blij mee!

We deden ons gezin ook deze Manifesteer jouw magie kaarten cadeau. Hier zitten ook hele mooie kindermeditaties bij. Zal ik later nog een aparte post over maken. Dit kaartendeck is net zo magisch mooi en lievelings bij onze 4 jarige, wordt dagelijks uit de kast gepakt. Elke dag staat er een kaartje op de piano met een intentie voor de dag of de nacht.

Hoe kun je positieve gedachten kaarten bij kinderen gebruiken?

Elke avond voor het slapen gaan zoek ik een kaart voor de kinderen uit voor naast hun bed. Als ik het vergeet word ik er fijntjes aan herinnerd. ‘Want mam, ik krijg er zo’n fijn gevoel van en zonder kaart kan ik niet slapen.’

Elke avond praten we even heel kort over waarom ik deze kaart heb uitgezocht. Soms omdat er op de dag iets is gebeurd waarvan ik denk dat ze er wat extra hulp bij nodig hebben. Bijvoorbeeld ‘het is sterk dat jij om hulp durft te vragen.’ Een andere keer omdat ik ze wil laten weten dat ze precies goed zijn zoals ze zijn.

Hoe gebruiken wij deze affirmatie kaarten?

  • Ze trekken zelf een kaart voor ze gaan slapen of voor ze naar school gaan en we babbelen even over wat het kan betekenen
  • Mama zoekt een kaart uit die past bij de dag en we kletsen even over waarom deze kaart past en ze zetten hem naast hun bed voor de nacht om de dag positief af te sluiten.
  • Ze gebruiken de affirmaties op hun kunstwerken of als boodschap voor familie of hun vriendinnen en vrienden

Onze ervaring met deze affirmatie kaarten is enorm positief. Het is een heel fijne manier om de dag met de kinderen met fijne positieve gedachten af te sluiten of er gedurende de dag kleine momentjes mee bezig te zijn. Het is voor ons een manier geworden om even echt aandacht voor elkaar te hebben. in het moment zijn samen met je kind.

Door consequent onder andere helpende gedachten over zichzelf aan de kinderen aan te bieden over hoe wij ze ervaren, hopen we een gezonde sterke basis voor zelfvertrouwen en een leuk leven te leggen.

Merk je dat dit jou triggert, of wil je daar graag een keertje over sparren? Voel je welkom een vrijblijvende inzichtsessie aan te vragen.

Download de gratis gids met jouw Mama Me Time plan en ontdek:

✅ 3 essentieel stappen die er voor zorgen dat jij dagelijks een uur extra tijd vrij maakt voor jou om te doen waar jij van oplaadt zodat je er ontspannen en vanuit rust kunt zijn voor je kinderen

 ✅ Het geheim van jouw aller grootste energielek en nee dat is niet beter eten, meer bewegen, meer slapen (al zal dat natuurlijk helpend zijn)

✅ 90% van jullie is zich hier niet van bewust

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.