fbpx
Menu
Happy kids

Happy kids: Tem je monkey mind

tem je monkey mind kaartenset voor kinderen

Tem je monkey mind. Of eigenlijk, tem het monkey mind van je kinderen. Of weet je, nog beter, ga er samen mee aan de slag. Via speelse oefeningen en leuke opdrachtjes je gedachten leren sturen heeft zo veel voordelen. Waarom is dit geen basisvak op school?

Het is geen geheim, persoonlijke ontwikkeling is mijn passie. Ik ben keihard bezig naar de mooiste, fijnste, leukste versie van mij zelf te groeien omdat ik er volop in geloof dat dat voor iedereen een win win is. Hoe lekkerder ik in mijn vel zit, hoe leuker ik ben voor mijn gezin.

Je gezin is een mini samenleving

Een gezin is een kleine mini samenleving. Je moet het samen doen. Is er een deelnemer uit balans, dan heeft dat invloed op de rest. Zit jij niet lekker in je vel, dan verstoor je de balans. Zit een van je kinderen niet lekker in zijn vel, ook dat kan de hele sfeer en gezinsdynamiek aardig overhoop gooien.

Alles wat ik leer wil ik dolgraag meegeven aan mijn kinderen. Hoe zet je nou dat eindeloos malende hoofd eens stil en ga je meer in je lijf zitten? Maar hoe? Kinderen zijn geen kleine volwassenen. Hun hersenen zijn nog niet rijp genoeg om te denken zoals wij dat doen. We zijn onze collectie positieve mindset voor kinderen collectie aan het uitbreiden. Zo onwijs blij mee!

sterke positieve mindset voor gelukkige kinderen

Ik mocht als ik wilde de monkey mind kaartenset reviewen. Uhh geen twijfel, die zou ik sowieso kopen, kom maar door. Ik ben dol op dit soort producten. Ik heb al de yoga kaarten set van deze serie en Fenne en ik zijn daar mega enthousiast over, dus dat deze niet zou tegenvallen daar gingen we eigenlijk vanuit. We begonnen met superkrachten voor je hoofd, en sindsdien vullen we onze minset bibliotheek voor kinderen lekker aan.

Monkey mind, wat is dat?

Monkey mind, wat is dat? Je monkey mind is een term die je veel tegenkomt als je in de persoonlijke ontwikkeling duikt. Je hebt op een dag mega veel gedachten in je hoofd. Jij maar je kind ook. Echt mega veel. De meeste gedachten zijn onbewust. Je hebt het niet in de gaten dat ze er zijn. Maar gedachten hebben wel invloed op je gevoel en daarmee dus ook op je gedrag. Soms lijkt het alsof al die gedachtes de baas spelen over jou. Dat aapje in je hoofd kan er ook voor zorgen dat je dingen tegen jezelf zegt als, dat kan ik niet. Ik ben het niet waard. Ik ben niet leuk genoeg. Affirmaties noemen we die terug keren de gedachtes. Affirmatie vormen een soort geloof.

Soms heb je zoveel gedachten in je hoofd dat je niet meer kunt luisteren naar de mensen om je heen. Dat is je monkey mind. En dat aapje, je monkey, kan nog al eens alle kanten op springen. Lastig.

Je kunt je monkey mind gelukkig trainen, je aapje, rustiger krijgen. Het temmen. De meeste volwassenen vinden dit heel moeilijk. Hun aapje is vaak de baas. Ik ben zelf heel erg bezig mijn monkey mind te trainen door middel van meditatie, mindfulness en ontspannings oefeningen en wil dit dolgraag ook mijn kinderen leren. Waarom? Omdat ik zelf altijd heel erg leefde vanuit mijn hoofd. Mijn basis was denken denken denken, piekeren, twijfelen nog meer piekeren en keuzes maar gewoon niet maken. Ik herken dit in mijn kinderen.

Ik wil net zo goed mezelf als mijn kinderen leren meer te voelen. Meer naar hun intuïtie en onderbuik te luisteren dan naar hun monkey mind. Hoe voelen ze zich, wat hebben ze nu nodig. Ik geloof dat keuzes maken op basis van gevoel, van intuïtie altijd het juiste is wat je kan doen. Dan moet je natuurlijk wel eerst je monkey mind rustig zien te krijgen.

Monkey mind kaarten set

De monkey mind kaartenset van Carolyn Kanjuro bestaat uit 30 prachtige kaarten in een stevig kartonnen opbergdoosje. In de set zit een instructie boekje wat uitleg geeft over de kaarten en verschillende opties hoe je ze kan inzetten.

tem je monkey mind kaartenset

Ik heb ze stuk voor stuk zitten lezen. Uiteraard, als zelfhulpjunkie doe je dat gewoon. Daarna ben ik met de kinderen gaan zitten. Om de beurt want ze hebben allemaal een eigen energie en eigen behoeftes. Om de beurt geeft hier in huis meer rust.

De kaarten zijn echt prachtig mooi. En uiteraard worden ze uitgezocht op wat er voor plaatje op staat, maar dat is oke. Omdat ik ongeveer weet welke opdrachten er in de set zitten, zoek ik af en toe een kaart voor ze uit waarvan ik denk dat dat goed bij het moment past.

De opdrachten zijn simpel en makkelijk uit te voeren. Soms moeten ze echt wat doen en soms gebruiken ze hun verbeelding. Stuk voor stuk zijn het opdrachten om uit je hoofd te komen en dichter bij je gevoel te gaan zitten, dus uhm… ik zou zeggen doe lekker mee. Met als resultaat dat kinderen meer ontspannen zijn, lekkerder in hun vel zitten en zelfverzekerder worden.

sterke mindset voor kinderen

Het is heerlijk als je niet steeds naar die stemmetjes in je hoofd hoeft te luisteren maar weet hoe je ze rustig kunt krijgen zodat je kunt doen wat je voelt te moeten doen. Het maakte het makkelijker om je dromen achter na te gaan, en dat is precies wat ik wens voor mijn kinderen.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.