fbpx
Menu
Mindset

De kracht van een groep – familieopstellingen

Groepen! De horror. Het was de reden dat ik bang was voor opleidingen, gewoon alleen al die eindpresentatie. Het was ook de reden dat ik niet hield van feestjes. Me niet op mijn gemak voelde. En nu wil ik met je delen wat de kracht van een groep familieopstellingen kan zijn.

Met festivals en concerten had ik dat trouwens niet, doe mij die maar.

Mij voor een groep zetten was alsof je me op drijfzand plaatste. Zodra er ogen op me gericht werden, was het alsof ik uit mijn lichaam trad. Alsof, ik kijk wel maar ik zie niks meer.

Groepen staan voor de ogen van je moeder. Vind je groepen spannend, voor groepen presenteren spannend of misschien voel je dan zelfs doodsangst…. Dan sta je niet op de juiste plek in jouw familiesysteem.

Wil je meer lezen over het familiesysteem en of jij op de juiste meest krachtige plek in jouw familiesysteem staat, dan is de fontein van Els van Steijn een heel duidelijk en makkelijk te volgen aanrader

De kracht van een groep – familieopstellingen

Een vraag die ik regelmatig van klanten krijg is, “Ik twijfel, wat raad je me aan. Wat is het voordeel van een groep ten opzichte van een 1 op 1 familieopstelling?”

Een familieopstelling, wat is dat eigenlijk?

Je bent niet alleen

Het is helend om te ervaren dat je niet alleen bent. Misschien voel je je eenzaam of raar of schaam je je voor waar jij mee rond loopt. Maar je bent niet alleen. Alle thema’s waar wij mee worstelen, zijn universeel. Tuurlijk, jij bent prachtig uniek, maar je bent ook mens.

We zien het vaak niet, maar iedereen draagt een rugzak. iedereen draagt trauma’s uit zijn jeugd met zich mee. Dit zien EN voelen is helend.

Diepe verbinding voelen met anderen

Een groep die zich kwetsbaar opstelt, daar gebeurt iets bijzonders…

Iedereen komt voor hetzelfde, iedereen vindt het ook spannend. Dit alleen al, werkt heel verbindend zonder dat je elkaar misschien ooit eerder hebt gezien of elkaar ooit nog weer gaat zien. Kwetsbaarheid delen en je openstellen voor de ander en zijn of haar verhaal is alsof je van hart tot hart met elkaar praat. Diepe verbinding met anderen is heel helend.

Meerdere opstellingen per dag

Tijdens een groepsdag worden meerdere familieopstellingen begeleid. Meerdere personen uit de groep brengen een vraag in. Iets waar ze mee worstelen, iets waar ze last van hebben of herhaaldelijk tegen aan lopen.

Meedoen in de opstelling van anderen zet van alles bij jou zelf al in beweging.

Tijdens een groepsdag worden dus meerdere thema’s geraakt.

Kennis maken met familieopstellingen

In een groep kun je ook deelnemen als representant. Als representant kan je worden uitgenodigd te staan voor iemand anders uit het systeem van de vraagsteller. De rol die je krijgt kan heel helpend en helend zijn, bijvoorbeeld op de plek van de moeder te staan en te ervaren wat daar speelt en niet zelden word je uitgenodigd in een thema wat voor jou ook speelt.

Eerst een keer deelnemen als representant kan een mooie kennismaking met familieopstellingen zijn juist wanneer je het heel spannend vindt. Je neemt deel en bent onderdeel van de groep, en ook jij gaat bewogen en geraakt naar huis.

Wat raad je mij aan, een groep of een 1 op 1 familieopstelling?

Dat is heel persoonlijk. Zowel 1 op 1, live bij mij in Lelystad of online als in een groep… De ervaring leert dat het allemaal werkt.

Maakt het je niet uit? Of vind je het wel spannend maar durf je het wel aan? Dan zou ik eerder de groepen aanraden. Het zijn prachtige dagen om bij te zijn.

Oh en hey, ik begeleid inmiddels zelf groepen, ik treed zeker niet meer buiten mezelf 😉.

Voor mij was dit, zelfverzekerd voelen in groepen, een bijkomend cadeautje van al het innerlijk werk en het aankijken van vele andere stukken waar ik mee worstelde. Meer en meer je eigen plek in nemen.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je de kracht en magie van een groep familieopstellingen zelf komen ervaren? Hier kun je je aanmelden en vind je meer informatie >>> Klik hier voor info en aanmelden familieopstellingengroep

De kracht van een groep familieopstellingen
Groepsdag familieopstellingen
Familieopstellingendag

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.