fbpx
Menu
Mindset

Echt wat gedaan krijgen EN een tevreden gevoel aan het einde van de dag

Er was een tijd dat ik fan was van to do lijstjes. Ze lagen overal. Werkelijk. Op van die leuke neon roze, gele en oranje post its. Handig om alles wat ik wilde onthouden, alles wat ik nog moest doen bij te houden. Maar… er kwam nooit een einde aan om de dag erna weer ongeveer dezelfde dingen op het lijstje te zetten omdat ik weinig had kunnen afvinken. Zonde, en niet echt een voldaan of tevreden gevoel aan het einde van de dag.

Heel veel moeten geeft stress

Sterker nog, best frustrerend eigenlijk. Dat lijstje… dat blijft stiekem toch ruimte vragen achter in je hoofd. Het geeft je onbewust het gevoel dat je heel veel moet. En heel veel moeten en het idee dat het je allemaal niet lukt, geeft stress. Elke dag opnieuw. En dat maakt moe. Terwijl je eigenlijk juist verlangt naar meer energie om de dingen te doen waar jij gelukkig van wordt.

Je brein houdt niet van onafgemaakte taken. Dat kan lekker in je voordeel werken, maar in dit geval, die alsmaar langer wordende to lijstjes, werkt het in je nadeel.

Er is werkelijk altijd wel wat te doen. Het is nooit klaar. Het huishouden niet, je werk niet, de kinderen niet, je familie en vrienden niet…. het leven ook niet 😉. Er is geen eind of nah ja, niet vandaag.… Waar je het ene afstreept, is het volgende al weer aan de beurt. Geen wonder dat je lijstjes alleen maar langer worden in plaats van korter. Daar gaat je energie… (<<< klik voor als je benieuwd bent waar je grote energie lek zit?)

Heel vaak is het probleem niet dat er heel veel dingen liggen te wachten, maar dat we niet helder hebben wat we willen. We weten niet goed wat het meest belangrijk voor ons is. Doordat we geen keuze maken, lopen we gedurende de dag achter alle situaties, mogelijkheden en problemen die door de dag heen op je pad komen aan. Je laat je leiden door wat er door de dag heen gebeurd in plaats van van te voren te bedenken wat belangrijk voor je is en wat je wil bereiken. Je bent als het ware aan het reageren in plaats van actief aan het werken waar je naar toe wilt.

Wat ik trouwens echt een aanrader vind om te lezen is focus aan/uit van Mark Tiggelaar wat precies hier over gaat. Mij heeft het veel gedaan!

Wat wil je ECHT gedaan hebben

  1. Wat helpt is ‘s avonds voor je gaat slapen even een moment na te denken over wat je de dag erna wil doen. Wat wil je echt gedaan hebben? Wat wil je klaar/af/gedaan hebben om aan het einde van de dag een tevreden gevoel te hebben. Schrijf (of bedenk) 2 max 3 punten die je gaat doen omdat die belangrijk zijn.
  2. Plan daarnaast een vast moment in in je week om kleine taakjes weg te werken. Van die taakjes die in je hoofd blijven hangen en elke keer toch weer een weekje verder schuiven want ze moeten wel maar schuif ze toch nog even voor me uit.

Lees ook: waarom het niet lukt om je doelen te halen

Afmaken van taken geeft rust en zorgt voor een meer tevreden gevoel. Wanneer je je lijstje niet te lang maakt, is de kans van slagen groter en het is fijn om gedaan te hebben wat je van te voren had bedacht. Bovendien als je bewust nadenkt over wat je graag gedaan wil hebben, krijg je ironisch genoeg veel meer voor elkaar in kortere tijd.

Download de gratis gids met jouw Mama Me Time plan en ontdek:

✅ 3 essentieel stappen die er voor zorgen dat jij dagelijks een uur extra tijd vrij maakt voor jou om te doen waar jij van oplaadt zodat je er ontspannen en vanuit rust kunt zijn voor je kinderen

 âœ… Het geheim van jouw aller grootste energielek en nee dat is niet beter eten, meer bewegen, meer slapen (al zal dat natuurlijk helpend zijn)

✅ 90% van jullie is zich hier niet van bewust

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.